Víztakarékos csap- és zuhanybetét – vízszerelés tudás nélkül

víztakarékos csap felszerelése

víztakarékos csap felszerelése

Ma már elterjedten kapható víztakarékos csap betét, amivel a betét nélküli csapból 3 perc alatt kifolyó 40 liter vízből rengeteget meglehet spórolni.
Kéz mosásnál például a víz jelentős része feleslegesen folyik el a lefolyón.
A csaptelep, illetve a zuhanyfej cseréje nélkül is csökkentheti vízfogyasztását azzal, ha beszerel egy víztakarékos betétet.
A csapból és a zuhanyrózsából kifolyó víz mennyisége így akár 50 %-kal is csökkenthető, és a kevesebb fogyasztott melegvízzel energiát is megtakaríthat.

Fontos! A betét felszerelési módját a termékhez mellékelt második és harmadik kép mutatja. A csapbetétet a perlátor fölé kell helyezni, mely mechanikusan leszűkíti a víz útját. Ennek hatására csökken a csapon átfolyó víz mennyisége.

Általános tapasztalatok

Csapbetét nélkül a víz kifolyó mennyisége jóval több, mint anélkül ugyanazon idő alatt és ez a lényege, miközben a vízkifolyás erősségének érzete pl. kéz mosáskor közel ugyanolyan.
Vagyis a betéttel körülbelül 25-30%-kal kevesebb víz folyik át a csapon. Kisebb nyomás esetén /amit lehet állítani- ha olyat vesz/ még nagyobb a vízmegtakarítás mértéke.
különféle vízcsap betétek vannak, amelyek nagyobb szuper marketben is lehet esetenként kapni.

– Egyszerűen csökkentheti a csapon átfolyó víz mennyiségét
– A csomagolás újrahasznosított papírból készült
– Használatával évente akár 6 m3 vizet és 16 m3 gázt is megtakaríthat