TUDTA?

A lassú, enyhének tűnő csöpögés mellett naponta 50-100 liter víz, így hosszabb távon sok-sok ezer forint folyik le észrevétlenül a lefolyóban. Így ha csöpög a csap, lakása, otthona nem megfelelő víztakarékosság szempontjából.

A csöpögő csap zavaró, és idővel vízkövet is képezhet a mosdókagylóban, mindemellett gazdaságtalan is. Környezettudatosság szempontjából is érdemes minél előbb megszüntetni a problémát. 

A vízkészletekkel körültekintően és takarékosan kell bánnunk. Fontos a közvetlen és közvetett vízfogyasztásunk mérése, csökkentése és optimalizálása már az egyéni szinten is.

A csöpögés szakember segítségével gyorsan és olcsón megszüntethető, általában anélkül, hogy új csapot kellene vásárolnia.

Ha csöpög a csap, ne halogassa tovább, hívjon mihamarabb.

Gyors és szakszerű javítással megállítom a vízpazarlást!

Víztakarékossági módszerekkel nem csak a vízlábnyomunkat csökkentjük, hanem pénzt és energiát is takarítunk meg.

A következőket érdemes megfontolnia, ha szeretné, hogy lakása, otthona megfeleljen a a víztakarékossági szempontoknak:

Víztakarékos csaptelepre váltás – az egykaros keverőcsapokkal ugyanis azonnal a kívánt hőmérsékletű víz folyik.

Víztakarékos zuhanyfej beszerelése a fürdőszobába.

Légkeveréses csapfejek, víztakarékos perlátorok alkalmazása. Olcsó, könnyen be lehet szerelni, régebbi csaptelepekbe és zuhanyzókba is. Több tízezer forintot megtakaríthat velük évente.

Ne legyenek csöpögő csapok sehol a lakásban, javíttassa meg őket. A vízcsapok csöpögését, a vécétartályok szivárgását minél előbb szüntesse meg, cseréltesse ki a tömítőgyűrűket. A folyamatos csöpögés havonta akár egy kádnyi vizet is elpazarol.

Víztakarékos WC tartály beszerelése a régebbi, pazarlóbb modellek helyett. Alternatív megoldásként csökkenthetjük a vécétartály hasznos térfogatát így is: tegyünk bele nagy, tiszta kavicsokat vagy egy vízzel töltött lezárt palackot! Egy átlagos tartályból egy öblítéskor 6-9 liter víz távozik.

 

Csöpög a csap