Budapesti-ügyfelem vízszerelési kálváriája sürgősen azonnal

Az én vízszerelésemnek mi köze a szomszéd vízelzáródásához?

Csőtörés kálváriája: speciális esetleírás vízszerelés ügyben

Csőtörés kálváriája: speciális esetleírás vízszerelés ügyben

Budapesti vízszerelőként néha izgalmas kihívásokkal találkozom: ilyen történt pár hete is, amikor egy rejtélyes, láthatatlan csőtöréshez hívtak ki. A rejtélyt sikerült megoldani, a csőtörést elhárítani, sőt, még egy kis extra segítséget is nyújthattam! S. Gábortól, a megrendelőtől kaptam az alábbi levelet. Szívmelengető érzés ilyen visszajelzéseket kapni:)
Gábor levele változtatás nélkül:
„Kedves Vízmester és jövőbeli ügyfelei!
Az alábbiakban a vízszerelésünk igencsak tanulságos történetét szeretném röviden megosztani Önökkel.S. Gábor vagyok, Kispesten lakom kertes ikerházban. Mindig is elég magas volt a vízszámlánk, szinte már ez tűnt a normális mértéknek, nem is gondolkodtunk azon, hogy mi is lehet az oka. Sajnos korábban nem vettük a fáradságot, hogy utánanézzünk a dolgoknak.
Évente kétszer jön hozzánk vízóra leolvasó, ő többször is tett már megjegyezést a magas vízszámlára, de az utóbbi hónapokban kiugróan magas értékeket produkáltunk, nagyjából 1 000 köbméter vizet fogyasztottunk, ami iszonyatosan sok. Összehasonlításképp: ez kb. egy medence fogyasztása. Úgy éreztem, hogy ennek a fele sem tréfa, úgyhogy a leolvasó javaslatára utánanéztem, hogy nincs-e rejtett csőtörés valahol.
Semmit nem találtam: nem vizesedett a fal, nem állt víz a kertünkben, nem voltak gyanús, sáros foltok.
Ennek ellenére úgy voltam vele, hogy most már egyszer és mindenkorra a végére járok a dolgoknak. Egy ismerősöm ajánlotta Nagy Csaba vízszerelőt, rögtön felhívtam, hogy keresse meg a csőtörést.
A vízmester először az utcától a házig vezető néhány méteres szakaszt ellenőrizte, azzal minden rendben volt. A cső azonban itt elágazik, az egyik irányban a házba megy, a másikban pedig a kertünkbe.
Utóbbit évek óta nem használtuk, arra semmi sincs kötve, nagyon régen nem is volt már. A vízszerelőnk azt mondta, hogy a teljes kert felásása, a beton felszedése is egy megoldás lehet, így ugyanis megkeresheti a forrást. Viszont ez óriási munka és nem öt forint, úgyhogy mivel évek óta nincs használatban, valószínűleg úgyis rossz állapotú, és sok helyen rozsdás, érdemes lenne elvágni és lezárni ezt a vezetéket. Ebbe beleegyeztünk, ő így is tett, a vízóra pedig azonnal lelassult, így kiderült, hogy a baj a kerti szakasszal volt.
Vízmesterünk megtehette volna, hogy nem törődve velünk, és a felmerülő magas plusz költségekkel, pluszmunkát csinál magának, és persze jól meg is szedi magát, de ő inkább a megoldást keresve olyan ötlettel állt elő, ami nekem, az ügyfélnek a legelőnyösebb volt. Ezért azóta is nagyon hálás vagyok neki!
A történetünk csattanója pedig nem más, mint hogy este a szomszédom bukkant fel az ajtóban mérgesen, hogy mégis mit csináltunk a vizével? Ekkor kiderült, hogy már 20 éve egy vízórán van az ikerház két fele, és ezért volt annyira magas a számlánk, hiszen az övét is mi fizettük! A vízmester rengeteg pénzt spórolt a háztartásunknak, mostantól már csak a saját fogyasztásunkat fizetjük majd. Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget!
Önnek is nagyon ajánlom Nagy Csaba vízmestert, mert valóban minden szempontból kifogástalan: Munkában, Időben, Minőségben, Korrektségben!”