Sokat fogyaszt a bojler? Lassabban melegíti fel a vizet? Esetleg nyikorog vagy csöpög belőle a víz?

A fent felsoroltak mind azt jelzik, hogy a vízmelegítő vízkőtelenítésre szorul.

Kevés háztartásban foglalkoznak bojler vízkőmentesítésével, pedig a vízkő akár harminc százalékkal is megemelheti a berendezés fogyasztását, emellett a víz felmelegítésének időtartamát is jelentősen növeli. Ha többen élnek egy háztartásban, ez utóbbi kellemetlenségekkel tud járni.

A víz területenként változó keménységű, így a vízkőmentesítés is különböző időszakonként lehet aktuális. Budapesten kemény a víz, így minimum kétévente célszerű elvégezni a műveletet.

A bojler vízkőmentesítése, tisztítása során eltávolítom a készülékből a lerakódott szennyeződéseket, vízkövet, rozsdát és akár iszapot. A rendszeres időközönként végrehajtott tisztítás és vízkőtelenítés megnöveli a vízmelegítő élettartamát. A bojlerben nagyjából egy vödör vízkő gyűlik össze egy év alatt. Ha csepeg a bojlere, sokat fogyaszt, lassan fűt vagy nyikorog, akkor nagyon valószínű, hogy vízkőtelenítésre, tisztításra van szüksége.

A bojler vízkőmentesítéséhez célszerű szakembert hívni.

A bojler vízkőtelenítése és tisztítása fárasztó munka. Ha nem szeretné ezzel tölteni a hétvégéjét, hívjon bizalommal és megoldom problémáját!