8-tipp mire figyeljen árajánlatnál

8-tipp mire figyeljen árajánlatnál

Vízszerelőre van szüksége Budapesten, Pest megyében, de nem tudja, hogyan is kérjen árajánlatot?
Több vízszerelővel is felvette már kapcsolatot, de nem igazodik ki a kapott árajánlatokon?
Kissé bizalmatlan, mert korábban előfordult már, hogy többet kellett fizetnie egy mesterembernek, mint amiben előre megállapodtak? Figyeljen erre a 8 dologra és elkerülheti meglepetéseket!
Ha otthoni eszközökkel nem megoldható vízszerelési problémája adódik, akkor itt az ideje kihívni a szerelőt.
Ha nem extra sürgős a dolog, akkor kérjen árajánlatot, hogy felkészülhessen a várható költségekre – és hogy felmérje, mennyire profi a vízszerelője!

Íme 8 tipp, amire nagyon oda kell figyelnie, amikor vízszerelésre árajánlatot kér:


1.    Több vízszerelő, több árajánlat
Főleg költségesnek tűnő szerelést megelőzően érdemes legalább 2-3 helyről is ajánlatot kérnie az elvégzendő vízszerelési munkára. Ha az egyikben részletesen felsorolnak olyan tételeket (eszközök, előre nem látott költségek, munkadíj) is, amiket a többiben nem, akkor jó okkal feltételezheti, hogy azon ajánlatok esetében később extra költségek várnak ránk, még ha első ránézésre olcsóbbnak tűnnek is. Néha a legolcsóbb a legdrágább!


2.    Mit kell beszereznie?
A munka részleteinek megbeszélése során mindenképpen tisztázza, hogy melyek azok az anyagok és eszközök, amiket a szerelő biztosít, és melyek azok, amiket esetleg Önnek kell beszereznie. Így már ezeket is az elején bele tudja kalkulálni a vízvezeték szerelés árába.


3.    Garancia a víz szerelés munkákra
Fontos megkérdezni a szerelőt a garanciáról is: pontosan minek az elromlása esetén él, mennyi ideig és teljeskörű-e?


4.    Munka egy messzi-messzi galaxisból…
Bár ma már sok vízszerelő hajlandó messzebbre is elmenni egy nagyobb munka kedvéért, mégis azt ajánlom, hogy környékbeli vízvezeték szerelőt válasszon. Ha Ön a fővárosban vagy környékén él, részesítse előnyben a budapesti vízszerelőket.
Az első, nagyobb munka esetén ugyanis még elképzelhető, hogy egy hosszabb utazást is bevállal a messziről érkező vízszerelő, de nem biztos, hogy garanciális javításnál is meg tudja tenni ugyanezt. Akar Ön heteket várni egy 10 perces munkára?


5.    Rejtett extrák?
A vízszerelés nem autó, itt nem feltétlen előny a sok extra. Nyugodtan kérdezzen rá, hogy az árajánlaton felül várható-e bármilyen előre nem látott, plusz költség! (Például: a vízóra bekötésénél mennyire tesz majd kárt a fürdőszoba berendezésében, mire számítsunk pontosan?)


6.    Egyedül, vagy csapatban?
Ha nagyobb bontási munkálatokat kell végrehajtani a szereléshez, akkor ezeket a vízszerelő mind meg tudja oldani, vagy esetleg másik szakembert is alkalmaznia kell a munka elvégzéséhez? Ha igen, akkor a vízszerelő tud-e ajánlani valakit, vagy Önnek kell keresnie?


7.    Mi lesz a sittel?
Amennyiben a szerelés komolyabb mennyiségű hulladék keletkezésével jár, úgy annak elszállításáról Önnek kell gondoskodnia, vagy megoldja a szerelő? Ezt ugyanis panellakások esetében nem lehet csak úgy a szemetesbe dobni, mindenképpen el kell intézni a külön szállítást.


8.    Mire készüljön még fel?
Érdemes legalább nagyjából tisztáznia, hogy a munka mennyi időt vesz majd igénybe, mennyi szabadságot kell kivennie, és mennyi időn át nem lesz víz a háztartásában. Készüljön fel ezekre előre, ne napközben derüljön ki, hogy nem lehet leöblíteni a toalettet!